FILETI PASTRMKE U SOSU OD BELOG VINA I PRAZILUKA

Priprema:

Na zagrejanoj ploči sipati ulje i peći pastrmku dok ne porumeni sa obe strane oko 8min.U prethodno zagrejan tiganj dodati ulje i praziluk, dinstati oko 2 min pa dodati  brašno, propržiti oko minut i dodati belo  po mogućstvu stono vino,začiniti solju. Skuvani krompir oljuštite i isecite na kockice. Krompir propržiti oko 3min, dodati začine i beli luk i nakon 1 minuta dodati spanać i naliti ostatkom vina, dinstati oko 2 min dok ne ispari alkohol. Ribu servirati tako što serviramo prilog od krompira, na njega položimo ribu, prelijemo sosom od belog vina i dekorišemo limunom

Namirnice

200g filetirane pastrmke

100g praziluka

50g brašna

1.5dl belog vina

200g krompira

100g spanaća

100g ulja

100g limuna

So

Zacin C

Beli luk 20g

Biber