FILETI PASTRMKE U SOSU OD BELOG VINA I PRAZILUKA
Priprema:
Na zagrejanoj ploči sipati ulje i peći pastrmku dok ne porumeni sa obe strane oko 8min.U prethodno zagrejan tiganj dodati ulje i praziluk, dinstati oko 2 min pa dodati brašno, propržiti oko minut i dodati belo po mogućstvu stono vino,začiniti solju. Skuvani krompir oljuštite i isecite na kockice. Krompir propržiti oko 3min, dodati začine i beli luk i nakon 1 minuta dodati spanać i naliti ostatkom vina, dinstati oko 2 min dok ne ispari alkohol. Ribu servirati tako što serviramo prilog od krompira, na njega položimo ribu, prelijemo sosom od belog vina i dekorišemo limunom
Namirnice
200g filetirane pastrmke
100g praziluka
50g brašna
1.5dl belog vina
200g krompira
100g spanaća
100g ulja
100g limuna
So
Zacin C
Beli luk 20g
Biber
Leave a Reply