LOPTICE U SOSU OD BIBERA
LOPTICE U SOSU OD BIBERA
Priprema:
Meso dobro prosušiti i podeliti na dva parčeta, lagano izlupati i savijanjem krajeva ka unutra napraviti loptice. Pančetu slaninu tanko iseći pa obložiti loptice. Pripremljeno meso peći na maslu sa obe strane dok ne porumeni i ne bude oko 80% gotovo. U zagrejanoj posudi u kojoj smo spremali meso dodajmo kašičicu senfa, propržiti uz mešanje oko minut, dodati neutralanu pavlaku i mešavinu mlevenih bibera, (biber dodati u zavisnosti od ukusa) da se dobije pikantan ukus. Sos dovesti do tačke kuvanja, pa dodati meso i kuvati još oko minut u sosu. Loptice servirati toplo uz prethodno prethodno pripremljeni pire krompir i crno vino Brunello di Montalcino.
Namirnice :
200g svinjskog filea
20g senfa
50g pančete
Mešavina bibera u zrnu
2 dl neutralane pavlake
30g maslaca
Za pire:
200g oljuštenog krompira
20g brusnica
Leave a Reply