PUNJENE LIGNJE SA MIRIŠLJAVIM GRILOVANIM POVRĆEM
PUNJENE LIGNJE SA MIRIŠLJAVIM GRILOVANIM POVRĆEM
Priprema: Na zagrejanom maslinovom ulju dodati sitno iseckan praziluk(50g), i sitno iseckane krake lignji, dinstati oko 3min.U tiganj dodati prethodno skuvani pirinač al Dente i dodati beli luk, so, biber i nastaviti sa dinstanje još 2min.
Lignje dobro prosušiti i napuniti ih pripremljenom smesom, zatvoriti ražnjićem. Na maslinovom ulju peći lignje sa obe strane. U tiganj sa malo ulja dodati povrće, grilovati oko 4-5min da bude , začiniti i dodati origano.
Lignje preliti marinadom od belog luka i peršunovog lišća, servirati toplo uz povrće i belo vino sorte chianti.
Namirnice:
250g očišćenih lignji(malo krupnijih)
100g praziluka
150g pirinča
10g belog luka
100g paprike babure
100g tikvica
100g patlidžana
80g pečuraka
50g čeri paradajza
Svež peršunov lit
Maslinovo ulje
Origano
So
Leave a Reply