PUNJENE LIGNJE SA MIRIŠLJAVIM GRILOVANIM POVRĆEM

PUNJENE LIGNJE SA MIRIŠLJAVIM GRILOVANIM POVRĆEM

Priprema: Na zagrejanom maslinovom ulju dodati sitno iseckan praziluk(50g), i sitno iseckane krake lignji, dinstati oko 3min.U tiganj dodati prethodno skuvani pirinač al Dente i dodati beli luk, so, biber i nastaviti sa dinstanje još 2min.

Lignje dobro prosušiti i napuniti ih pripremljenom smesom, zatvoriti ražnjićem. Na maslinovom ulju peći lignje sa obe strane. U  tiganj sa malo ulja dodati povrće, grilovati oko 4-5min da bude , začiniti i dodati origano.

Lignje preliti marinadom od belog luka i peršunovog lišća, servirati toplo uz povrće i belo vino sorte chianti.

Namirnice:

250g očišćenih lignji(malo krupnijih)

100g praziluka

150g pirinča

10g belog luka

100g paprike babure

100g tikvica

100g patlidžana

80g pečuraka

50g čeri paradajza

Svež peršunov lit

Maslinovo ulje

Origano

So