PROMO EKO REGATA U OPOVU I BARANDI HOTEL „STARI BANAT“ JEDNA OD DESTINACIJA

Opovo, 23. avgust 2019; U sklopu projekta „Eko Tamiš – Novi turistički proizvod“, koji se finansira kroz program prekogranične saradnje INTERREG IPA CBS Romania – Serbia, učesnici projekta Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga Pančevo i asocijacija Miltonija iz Temišvara organizovali su promo eko regatu rekom Tamiš kroz Rumuniju i Srbiju.

Cilj ove regate je promocija projekta i predstavljanje mogućnosti koje reka Tamiš pruža ljubiteljima eko turizma. Regata je stratovala 20. avgusta u mestu Urseni kod Temišvara, na srpskoj strani je imala dva odredišata – plažu u Jaši Tomiću i noćenje u Sečnju gde je organizovan promo događaj i zajedničko druženje, a u subotu 23. avgusta regata je uplovila u opovačku marinu „Opava“.

Učesnici regate su posetili kulturno – turistički info centar gde su sa domaćinima razmenili promo materijal i iskustva u vezi eko turističkih sadržaja vezanih za reku Tamiš. Goste je pozdravio predsednik opštine dr Zoran Tasić, koji je istakao značaj eko turizma za Opštinu Opovo, koja je ovu granu turizma postavila kao jedan od prioriteta u strategiji razvoja lokalnog turizma. Kao dokaz tome Tasić je naveo realizovane infrastrukturne projekte kao što su biciklistička staza van neaselja, uređenje sportsko – rekreativnih destinacija uz reku, zatim organizovanje ekoturističkih sadržaja za posetioce, saradnja na projektima koje su vezani za ovu temu, kao i formiranje kulturno – turističkog info centra čija je uloga promocija i marketing.

Ispred učesnika projekta, domaćine je pozdravio direktor Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga Pančevo dr Marko Ćulibrk, koji u kratkim crtama prisutne upoznao sa ciljevima i realizacijom projekta Eko Tamiš – Novi turistički proizvod.

Nakon kulturno – turističkog info centra organizovan je obilazak Baranda film studija, a zatim i poseta ribnjaku u Barandi gde je održana prezentacija o bogatstvu ornitofaune u Barandi i Sakulama, kao i raznovrsnosti biodiverziteta ovog dela Potamišja.

Učesnici regate su noćili u Hotelu „Stari Banat“ u Opovu, a u nedelju su se uputili na krajnju destinaciju promo regate, a to je Pančevo i ušće Tamiša u Dunav