PENE(MAKARONE) SA PARADAJZOM I PARMEZANOM
Namirnice:
- 100g pena
- 20g maslinovog ulja
- 120g pilećeg filea
- 50g crnog luka
- 10g belog luka
- 70g paprike
- 200g paradajz pelata(iz konzerve)
- 3g bosiljka
- 3g origana
- 50g parmezana
Priprema:
U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, piletinu isečenu na manje komadiće propržite po tri minuta sa svake strane. Zatim u šerpu dodajte luk, papriku,paradajz iz konzerve i začine, dobro promešajte, poklopite i ostavite da se kuva oko 25 minuta na srednjoj temperaturi, ili dok piletina ne bude gotova 90%. Testeninu kuvati u ključaloj vodi 8min, ili dok ne bude kuvana 90%.
Pene serviramo tako što preko njih prelijemo pripremljenu piletinu, pospemo sa parmezanom,svežim bosiljkom I služimo toplo..
Leave a Reply