PENE(MAKARONE) SA PARADAJZOM I PARMEZANOM

Namirnice:

  • 100g pena
  • 20g maslinovog ulja
  • 120g pilećeg filea
  • 50g crnog luka
  • 10g belog luka
  • 70g paprike
  • 200g paradajz pelata(iz konzerve)
  • 3g bosiljka
  • 3g origana
  • 50g parmezana

Priprema:

U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, piletinu isečenu na manje komadiće propržite po tri minuta sa svake strane. Zatim u šerpu dodajte luk, papriku,paradajz iz konzerve i začine, dobro promešajte, poklopite i ostavite da se kuva oko 25 minuta na srednjoj temperaturi, ili dok piletina ne bude gotova 90%. Testeninu kuvati u ključaloj vodi  8min, ili dok ne bude kuvana 90%.

Pene serviramo tako što preko njih prelijemo pripremljenu piletinu, pospemo sa parmezanom,svežim bosiljkom I služimo toplo..