Pasta alla arrabiata
Priprema:
Povće oprati dobro i iseći na sitnije kockice, paradajz i pečurke na četvrtine četvrtine. Makarone skuvati u kljičaloj vodi. Paradajz pelat iseći na sitnije kockice, obavezno sačuvati tečnost. Povrće dinstati na maslinovom ulju oko 5min, zatim dodati pelat i nastaviti dok ne proključa, dodati začine i ljutu papričicu. U sos dodati makarone (oko 80% kuvane) i nastavite sa kuvanjem oko 2min, dok ne upiju sokove. Pastu servirati toplu, kao predjelo ili glavno jelo pogotovo u letnjim danima, uz čašu belog La corte Antica vina.
Namirnice
100g tikvice
100g patlidžana
100g paprike babure
60g čeri paradajza
100g pečurka
200g paradajz pelata
200g kuvanih makarona
20 ljute paprike (po ukusu)
Peršunovog lišća
So
Biber
Leave a Reply