Pasta alla arrabiata

Priprema:
Povće oprati dobro i iseći na sitnije kockice, paradajz i pečurke na četvrtine četvrtine. Makarone skuvati u kljičaloj vodi. Paradajz pelat iseći na  sitnije kockice, obavezno sačuvati tečnost. Povrće dinstati na maslinovom ulju oko 5min, zatim dodati pelat i nastaviti dok ne proključa, dodati začine i ljutu papričicu. U sos dodati makarone (oko 80% kuvane) i nastavite sa kuvanjem oko 2min, dok ne upiju sokove. Pastu servirati toplu, kao predjelo ili glavno jelo pogotovo u letnjim danima, uz čašu belog La corte Antica vina.

Namirnice

100g tikvice

100g patlidžana

100g paprike babure

60g čeri paradajza

100g pečurka

200g paradajz pelata

200g kuvanih makarona

20 ljute paprike (po ukusu)

Peršunovog lišća

So

Biber