Tuna al forno sa sosom od crvenog vina
Opovo, 1. februar 2021;
Priprema: Glavice crnog luka sitno isečemo i ispržimo na rastopljenom puteru u tiganju na šporetu. U tiganj sa omekšalim crnim lukom dodamo vino, posolimo i pobiberimo. Kada sos dobije potrebnu gustinu, sklonimo tiganj sa šporeta.
Parče tuna steka posolimo i pobiberimo, stavimo na pek papir, prelijemo maslinovim uljem i pečemo 10 minuta na 200 stepeni.
Na tanjir za serviranje nanosimo prethodno skuvane špagete, koje smo blago propržili na maslinovom ulju sa dodatkom pesto genovese i morske soli. Do njih serviramo sos od crvenog vina. Zatim na tanjir serviramo jedno parče tuna steka i dekorišemo svežom grančicom mente.
Sa ovim jelom predlažemo vam da popijete kvalitetno suvo belo vino biancho.
Namirnice:
25 g svežeg fileta tune
250ml crvenog vina
150g crnog luka
30g putera
50 maslinovo ulje
so i mleveni mix biber
50g pesto genovese
100g špageta
menta
Leave a Reply