Recepti kuhinje našeg hotela: JESENJE LAGANE SARMICE
Opovo, 1. oktobar 2020;
Priprema: pileće meso odvojiti od ostatka kožica i samleti na sitno. Praziluk iseći na sitno, dodati u tiganj sa maslacom i piletinom, dinstati 5 minuta na umerenoj toploti, začiniti po ukusu. Papriku šilju ispeći, oljuštiti, procediti dobro. Pripremljenu papriku puniti smesom od mesa kojoj smo dodali pirinač i jaje, uvijati u vidu sarme. Pripremiti bešamel i preliti pripremljenu paprika. Papriku zapeći 10 minuta na 220 stepeni. Pripremiti pire. Papriku servirati tako što prvo serviramo pire, pa na njega položimo papriku i odozgo neposredno pre serviranja dekorišemo kuglom kajmaka.
Namirnice:
300g pilećeg file,
200g batka bez kožice,
100g praziluka,
100g kuvanog pirinča,
1 jaje,
500g očišćene paprika,
Za bešamel:
100g maslaca,
1dl mleka,
100g brašna,
Za pire:
500g krompira,
20g maslaca,
1dl mleka,
so,
100g kajmaka,
svežeg peršunovog lišća.
Leave a Reply