Recepti kuhinje našeg hotela: JESENJE LAGANE SARMICE

 

Opovo, 1. oktobar 2020;

Priprema: pileće meso odvojiti od ostatka kožica i samleti na sitno. Praziluk iseći na sitno, dodati u tiganj sa maslacom i piletinom, dinstati 5 minuta na umerenoj toploti, začiniti po ukusu. Papriku šilju ispeći,  oljuštiti, procediti dobro. Pripremljenu papriku puniti smesom od mesa kojoj smo dodali pirinač i jaje, uvijati u vidu sarme. Pripremiti bešamel i preliti pripremljenu paprika. Papriku zapeći 10 minuta na 220 stepeni. Pripremiti pire. Papriku servirati tako što prvo serviramo pire, pa na njega položimo papriku i odozgo neposredno pre serviranja dekorišemo kuglom kajmaka.

Namirnice:

300g pilećeg file,

200g batka bez kožice,

100g praziluka,

100g kuvanog pirinča,

1 jaje,

500g očišćene paprika,

Za bešamel:

100g maslaca,

1dl mleka,

100g brašna,

Za pire:

500g krompira,

20g maslaca,

1dl mleka,

so,

100g kajmaka,

svežeg peršunovog lišća.