ZLATO OKO VRATA ZA ŠAMPIONKE IZ OPOVA
Opovo, 10. jun 2019;
VIZURA (Zemun) – AGROS BASKET (Opovo) 33:54; Trećom pobedom i sa maksimalnim učinkom na finalnom turniru (Final Four) Prvenstva Košarkaškog saveza Baeograd, mlađe pionirke Agros Basketa  potvrdile su ovogodišnju dominaciju u svom godištu (U13).

Šampionke iz Opova su bile prve u svojoj grupi 1 prvog stepena takmičenja, u dvomeču četvrtfinala baraža „počistile“ su Vizuru 2 i plasirale se na finalni turnir među četiri najbolje ekipe. Sve utakmice su odigrane u Sportskom centru „Rakovica“, a od petka do nedelje (7 – 9. jun) padali su redom Ras, Crvena Zvezda Kombank i Vizura, a naša Ana Jovanov proglašena je za MVP finalnog turnira.

Naše košarkašice koje vodi trener i nekadašnji košarkaš Opova 99 Bogdan Ristić zaslužili su zlatne medalje i pobednički pehar koji će krasiti vitrine Košarkaškog kluba „Agros Basket“.

„Ekipu sam selektovao pre četiri godine od devojčica iz Opova, Barande i Sakula sa ciljem da budemo konkurentni kvalitetnim i velikim klubovima iz Beograda. Devojčice su velikim radom i zalaganjem pokazale klasu na ovom turniru i zasluženo osvojile prvenstvo. Ovo je zaista sjajna generacija jer ima četiri regionalna i dva savezna reprezentativca“, izjavio je po povratku u Opovo trener Bogdan Ristić.

Inače, stručni štab KK Agros Basket se zahvaljuje na konstantnoj podršci, pre svega svom generalnom sponzoru firmi Agros doo Opovo (Hotel „Stari Banat“) bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće , zatim Opštini Opovo, Sportskom savezu Opštine Opovo, kao i medijskim sponzorima Glasu Opova.

Za KK Agros Basket nastupale su: Kristina Novakov, Ana Jovanov, Jana Milenković, Isidora Ninkov, Ivona Jakimov, Andrea Simić, Teodora Šaran, Isisdora Blagojević, Iva Rackov, Tatjana veljanovski, Leontina Lekić, Ana Vlah, a tokom prvenstva igrale su još i Zvezdana Giošev, Majda Čačija, Iva Markov i Andrea Humbal.

Agros doo je ponosan na svoje male košarkašice.