LAZANJE SA KUPUSOM

Način pripreme;

Glavicu kupusa odvojite na listove i odsecite tvrdi deo. Maslinovo ulje zagrejte, i izdinstajte crni luk, dodajte beli luk i bosiljak, zatim mleveno meso i dinstajte dok meso ne bude skoro gotovo 80%. Zatim sipajte pire od paradajza, soli i bibera po ukusu, i kuvajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne. U međuvremenu, pomešajte rikotu sa parmezanom , jajima , posolite I pobiberite po ukusu. Na dno vatrostalne činije stavite jedan sloj listova kupusa, zatim stavljajte meso, mešavinu sira, sloj kupusa, i to ponavljajte dok ne potrošite meso. Na vrh stavite rendani kačkavalj, i pecite četrdesetak minuta na 180C. Služite toplo uz crno vino Pinot Noir vinarije rubin.

  • 0,5kg… kupusa
  • 50g…. crnog luka
  • 5g…… Beli luk
  • 200g….. mlevenog mesa(junećeg ako je moguće)
  • 200g…. paradajz pirea
  • 200g…… rikota sira
  • 100g…. kačkavalja
  • 20g…. parmezana
  • 2 jaja
  • Bosiljak
  • So
  • Biber