LAZANJE SA KUPUSOM
Način pripreme;
Glavicu kupusa odvojite na listove i odsecite tvrdi deo. Maslinovo ulje zagrejte, i izdinstajte crni luk, dodajte beli luk i bosiljak, zatim mleveno meso i dinstajte dok meso ne bude skoro gotovo 80%. Zatim sipajte pire od paradajza, soli i bibera po ukusu, i kuvajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne. U međuvremenu, pomešajte rikotu sa parmezanom , jajima , posolite I pobiberite po ukusu. Na dno vatrostalne činije stavite jedan sloj listova kupusa, zatim stavljajte meso, mešavinu sira, sloj kupusa, i to ponavljajte dok ne potrošite meso. Na vrh stavite rendani kačkavalj, i pecite četrdesetak minuta na 180C. Služite toplo uz crno vino Pinot Noir vinarije rubin.
- 0,5kg… kupusa
- 50g…. crnog luka
- 5g…… Beli luk
- 200g….. mlevenog mesa(junećeg ako je moguće)
- 200g…. paradajz pirea
- 200g…… rikota sira
- 100g…. kačkavalja
- 20g…. parmezana
- 2 jaja
- Bosiljak
- So
- Biber
Leave a Reply