ZUCCHINI SALATA SA PILETINOM

Priprema:
Tikvice dobro oprati pa iseći na kolutove srednje debljine. Ljubičasti luk iseći na rebarca, beli luk sitno iseckati. Čeri paradajz iseći na pola. Pileći flle iseći na tračice, posoliti i panirati u mešavini prezli i susama, pohovati u dubokom ulju. Tikvice  posoliti, pobiberiti, ispeći na grilu sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Pečene tikvice pomešati sa lukom, čerijom, i tost hlebom isečenim na kockice(kruton). Salatu začiniti po ukusu, i servirati kao predjelo ili glavno  jelo u letnjim danima.

Namirnice:

300g tikvica

100g pilećeg filea

30g ljubičastog luka

10g peršunovog lišća

2 kriške tost gleba

10g belog luka

70g čeri paradajza

So

Biber

1jaje

20g susama

Brasno

Prezle