ZUCCHINI SALATA SA PILETINOM
Priprema:
Tikvice dobro oprati pa iseći na kolutove srednje debljine. Ljubičasti luk iseći na rebarca, beli luk sitno iseckati. Čeri paradajz iseći na pola. Pileći flle iseći na tračice, posoliti i panirati u mešavini prezli i susama, pohovati u dubokom ulju. Tikvice posoliti, pobiberiti, ispeći na grilu sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Pečene tikvice pomešati sa lukom, čerijom, i tost hlebom isečenim na kockice(kruton). Salatu začiniti po ukusu, i servirati kao predjelo ili glavno jelo u letnjim danima.
Namirnice:
300g tikvica
100g pilećeg filea
30g ljubičastog luka
10g peršunovog lišća
2 kriške tost gleba
10g belog luka
70g čeri paradajza
So
Biber
1jaje
20g susama
Brasno
Prezle
Leave a Reply