Lagane letnje pileće ćuftice u sosu Ala Banat
Priprema:
Pileći batak dobro prosušiti, odvojiti kožicu  i samleti. U smešu dodati jaje, prezle, so, biber, beli luk, dobro umesiti i ostaviti da odstoji sat vremena.  Maslac staviti  na ploču da se otopi , dodati sitno seckanu mirođiju, propržiti manje od minut i dodati brašno, nastaviti sa mešanjem uz dodavanje hladnog mleka.
Ćufte dodati u pripremljen sos, i kuvati oko 20 minuta. Mladi krompir prosušiti iseci na kriške, ispržiti na vrelom ulju, začiniti. Krompir poslužiti na tanjir, naneti ćuftice i preliti sosom, servirati toplo.

Namirnice:
400 g mlevenog batka
100 g prezli
1 jaje
10 g belog luka
200 g mladog krompira
So
biber
100 g maslaca
3 dl mleka
30 g mirođije
So
biber