Osso buko

Priprema:

Na ulju u kojem se pržilo meso ispržite sitno iseckan ljubicasti  luk da postane staklast i omekša. Zatim, dodajte pasirani ili sitno seckani beli luk, šargarepu sečenu na kolutove. Sve dinstajte dok ne omekša. U omekšalo povrće dodajte belo vino i bujon, peršunovo lišće, pa sačekajte da provri.
Tome dodajte pelat , lovorov list i začinite prema ukusu. Ostavite da proključa pa time prelijte meso i povrće u drugoj posudi i poklopite. Pecite u zagrejanoj rerni na 180º C  30 minuta.  Na maslacu propržiti pirinač, dodati parmezan i senf, začiniti. Jelo servirati tako što prvo serviramo pirinač pa na njega nanesemo meso i pospemo svezim peršunom. Jelo servirati uz hladno belo vino Zenato LUGANA RISERVA.

Namirnice:

200g svinjskog filea
120g ljubičastog luka(20g za dekoraciju)
50g šargarepe
2dl junećeg fonda
1dl belog vina
1dl paradajz pelata
So
Biber
Maslinovo ulje
Peršunovo lišće
Za rižoto milaneze
150g kuvanog pirinča
30g maslaca
15g senfa
20g parmezana
Junećeg fonda po potrebi