HOTEL STARI BANAT UGOSTIO PENZIONERE JUŽNOBANATSKOG OKRUGA

Regionalna olimpijada trećeg doba: SUSRET JUŽNOBANATSKIH PENZIONERA U OPOVU

U organizaciji Opštinskog udruženja penzionera u Opovu je održana regionalna Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba na kojoj je učestvovalo osam udruženja i 120 takmičara iz celog južnobanatskog okruga.

Pored druženja, doručka i ručka u Hotelu „Stari Banat“ južnobanatski penzioneri su se takmičili u četiri sportske discipline: šah, fudbal –  šutiranje na male goliće, košarka – izvođenje slobodnih bacanja i pikado. Osim takmičenja u šahu, koje je održano u maloj sali Hotela „Stari Banat“, ostala takmičenja su održana na terenima sportsko – rekreativnog centra. Lepo vreme je poslužilo takmičare i goste, tako da su mnogi od njih slobodne trenutke iskoristili za šetnju i bolje upoznavanje Opova.

Predsednik Udruženja penzionera Opštine Opovo Žika Nestorović smatra da je organizacija manifestacije bila odlična i posebno istakao da je naša opština posle dugo vremena organizator regionalne Olimpijade trećeg doba.

„Odlično je bilo i posle dugo vremena naše Udruženje je organizator regionalnog okupljanja penzionera. Pokazali smo se kao dobri domaćini, okupili smo svih osam udruženja južnog Banata, družili smo se i proveli jedan lep dan“, izjavio je Nestorović.

Predsednik nacionalnog saveza penzionera Andreja Savić ističe dobar primer saradnje lokalne samouprave i lokalnog udruženja penzionera.

„Iskoristili smo priliku da obavimo i sastanak sa svim predsednicima opštinskih udruženja penzionera okruga, kao i sa čelnim ljudima Opštine Opovo. Moji utisci su pozitivni jer iako je reč o najmanjoj opštini u okrugu, ona je sa stanovišta republičke organizacije vrlo interesantna jer je ogledni primer kako ta saradnja između lokalne samouprave i udruženja penzionera treba da izgleda. Nažalost u Srbiji imamo mali broj primera ovako dobre saradnje na lokalnom nivou, pa je i naša poseta bila motivisana tim povodom i da na neki način odamo priznanje našim dragim domaćinima“, poručio je Savić.

I predsednik pokrajisnkog saveza penzionera Milan Nenadić pohvalno govori o brizi lokalne samouprave prema svom najstarijem građanstvu.

„Ponećemo najlepše utiske iz Opova, bilo je veoma lepo, penzioneri su se lepo družili, obogaćuju svoj društveni život, a posebno mi je drago da naši penzioneri iz Opova preko svog udruženja odlično sarađuju sa lokalnom samoupravom, koja im značajno pomaže u njihovom kvalitetnom životu. Na tome se i mi ispred Saveza penzionera Vojvodine zahvaljujemo i želeli bi da tako bude u svim opštinama“, rekao je Nenadić.

Što se tiče takmičarskog dela manifestacije najuspešniji u ukupnom bodovanju bili su penzioneri iz Kovačice sa 80 osvojenih bodova. Opovčani su bili najbolji u šahu, a srebrnu medalju su osvojili u fudbalu.

Manifestacija je finansirana sredstvima Udruženja penzionera Opštine Opovo i projektnim sufinansiranjem lokalne samouprave na konkursima namenjenim udruženjima.