U susret praznicima: Obaveštenje o radnom vremenu
Obaveštenje o radnom vremenu Opovo, 30. Decembar 2021 Obaveštavamo poštovane goste da će radno vreme hotela biti, u petak, 31.12.2021. do 12h i subotu 01.01.2022. Od 12 -20h
Obaveštenje o radnom vremenu Opovo, 30. Decembar 2021 Obaveštavamo poštovane goste da će radno vreme hotela biti, u petak, 31.12.2021. do 12h i subotu 01.01.2022. Od 12 -20h
Uručene crkveno-opštinske zahvalnice darodavcima, jedna i Agrosu BARANDA, 7. novembar 2021 – Srpska pravoslavna opština Baranda priredila je svečanost povodom završetka građevinskih radova na izgradnji doma, obnovi krova crkve i postavljanja behaton staza i platoa. Nakon liturgije u crkvi Sv. Oca Nikolaja, namesnik opovački, protonamesnik Željko Milovanov je uručio crkveno-opštinske zahvalnice firmama i pojedincima koji […]
Recepti po preporuci kuhinje našeg hotela: Teleći medaljoni u sosu od višanja Opovo, 3. Novembar 2021 Potrebno je 300 grama prethodno izručenog i posoljenog telećeg filea, staviti da odstoji oko 2 sata u marinadi od 100 grama crnog vina i 2 kašike soja sosa. Pripremljen file peći 10 minuta na 20 grama otopljenog maslaca. Sos […]
Osso buko Priprema: Na ulju u kojem se pržilo meso ispržite sitno iseckan ljubicasti luk da postane staklast i omekša. Zatim, dodajte pasirani ili sitno seckani beli luk, šargarepu sečenu na kolutove. Sve dinstajte dok ne omekša. U omekšalo povrće dodajte belo vino i bujon, peršunovo lišće, pa sačekajte da provri. Tome dodajte pelat , […]
Lagane letnje pileće ćuftice u sosu Ala Banat Priprema: Pileći batak dobro prosušiti, odvojiti kožicu i samleti. U smešu dodati jaje, prezle, so, biber, beli luk, dobro umesiti i ostaviti da odstoji sat vremena. Maslac staviti na ploču da se otopi , dodati sitno seckanu mirođiju, propržiti manje od minut i dodati brašno, nastaviti sa […]
Piletina sa gamborima Priprema: Pileći file dobro prosušiti, iseci na tračice i propržiti na maslacu, posuti solju i biberom. Na maslinovom ulju propržiti gambore oko 2 minuta, dodati beli luk i belo vino, dinstati oko 1 minut, naliti pavlakom i pelatom, nastaviti sa kuvanjem sosa oko 2 minuta, zatim začiniti. Mešano povrće propržiti na ulju, […]
Rižoto sa lososom Priprema Crni luk sitno iseckati i propržiti na maslinovom ulju zajedno sa čeri paradajzom oko 2minuta. Dodati beli luk i belo vino, nastaviti sa dinstanjem 1 minut, pa dodati sveži file lososa iseckan na kockice. Propržiti oko 2 min pa dodati kuvani pirinač, neutralnu pavlaku, paradajz pelata i parmezan. Nastaviti sa kuvanjem […]
Letnje radno vreme Opovo, 2. jun 2021 – U skladu sa popuštanjem epidemioloških mera Vlade, radno vreme restorana je do terase i kafe bara hotela „Stari Banat“ Opovo je do 24:00h, kuhinje do 23:00h, recepcija radi od 00 do 24h. Igraonica „Anoland“ od 1. juna počinje sa letnim radnim vremenom i radiće od 12:00h do […]
Sponzor Agros doo Opovo uvek uz opovačke košarkašice OPOVO, 2. jun 2021 – Plasmanom na finalni turnir kadetskog KSB prvenstva opovačke košarkašice su još jednom ostvarile veliki uspeh i pokazale da se u KK Agros Basket dobro radi. „Svakako i sam plasman na zavrsni turnir je veliki uspeh za naš klub jer okosnicu naše kadetske […]
Taljatele sa piletinom i šparglom Priprema: U ključalu vodu dodati so i šparglu koju smo prethodno dobro oprali. File iseći na kockice i propržiti na prethodno zagrejanom maslacu. Piletini dodati šparglu isečenu na kolutove, dodati skuvane taljatele, nastaviti sa kuvanjem oko minut pa dodati pavlaku. U smesu dodati gaudu i parmesan, začiniti po ukusu, […]